Větrníčky s vanilkovou zmrzlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 137.6 mg
 - Draslík 134.3 mg
 - Vláknina 1960 mg
 - Vitamín A 1960 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Poté zasypeme moukou a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota, která se nám nebude lepit na vařečku. Takto připravenou hmotu necháme úplně vychladnout.
 - 
                                2
Pak v kuchyňském robotu postupně vmícháváme vejce, až je hmota hladká a bez kousků. Na plech pokrytý pečícím papírem stříkáme pomocí cukrářského sáčku malé větrníčky. Pečeme zprudka v troubě předehřáté na 220C dokud větrníčky nevyběhnou, poté ještě dopékáme a lehce dosušujeme.
 - 
                                3
Necháme vychladnout, přepůlíme, naplníme vanilkovou zmrzlinou a dáme zmrazit.