Jablečné kroužky se skořicí
Suroviny
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Kompot malinový
 - 4 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 kávová lžička Cukr skořicový
 - 4 ks Jablka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 dl Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 125.7 mg
 - Draslík 330.1 mg
 - Vláknina 12238.5 mg
 - Vitamín A 12238.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme jablka na plátky asi 2cm široké.
 - 
                                2
Prosijeme mouku, přisypeme kypřící prášek, špetku citronové kůry a cukr. Přilijeme podle potřeby mléko, vejce a promícháme.
 - 
                                3
Plátky jablek v těstíčku obalíme a smažíme na pánvi.
 - 
                                4
Hotové posypeme moučkovým cukrem, kousky celé skořice a malinovým kompotem na ozdobu.