Myslivecké lívance
Suroviny
- 50 g Cukr krupice
 - 25 g Droždí
 - 20 g Cukr vanilka
 - 400 g Mouka pšeničná hladká
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 6 dl Mléko polotučné
 - 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 6 polévková lžíce Marmeláda borůvková
 - 0.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 1.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 259 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 132.7 mg
 - Draslík 161.4 mg
 - Vláknina 300 mg
 - Vitamín A 300 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnku rozdrobíme droždí, přidáme krupicový cukr, trochu vlažného mléka a mouky, promícháme, přikryjeme utěrkou a kvásek necháme na teplém místě nakynout.
 - 
                                2
V míse smícháme vykynutý kvásek, zbylé vlažné mléko a mouku, vajíčka, vanilkový cukr, lžíci oleje a špetku soli, vypracujeme řídké těsto a necháme ho v teple vykynout. Během kynutí těsto několikrát promícháme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo a zbylý olej a postupně upečeme lívance.
 - 
                                4
Upečené lívance potřeme marmeládou, posypeme moučkovým cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a teplé podáváme.