Nákyp z pomerančů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka polohrubá
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 2 cl Likér pomerančový
  • 1 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 194.2 mg
  • Draslík 116.1 mg
  • Vláknina 1885 mg
  • Vitamín A 1885 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kandované kousky pomeranče pokrájíme nadrobno a přelijeme pomerančovým likérem, 15 minut marinujeme.

  • 2

    Omyjeme pomeranč, osušíme, ostrouháme kůru. Vložíme pomeranč do mléka, přidáme cukr a prohřejeme ho.

  • 3

    Formičky na nákyp vymažeme a zasypeme vanilkovým cukrem. Předehřejeme troubu na 200 °C, větší kastrol naplníme vodou o výšce hladiny asi 2 centimetry a vložíme do trouby.

  • 4

    Rozehřejeme v hrnci máslo, na něm zpěníme mouku, postupně přiléváme pomerančové mléko. Mícháme, dokud nepřejde varem.

  • 5

    Následně necháme mírně vychladnout, vmícháme žloutky, bílek, přidáme kandovaný pomeranč a marinádu.

  • 6

    Ušleháme sníh z bílků a 20 g krupicového cukru, vmícháme do krému.

  • 7

    Nákypové formičky naplníme centimetr pod okraj. Pečeme v troubě ve vodní lázni 20 minut. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem a servírujeme.

Komentáře k receptu