Koblížky na špejli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 130 g Cukr krupice
  • 100 g Čokoláda mléčná
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 260 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce čokoládové zdobení
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 68.3 mg
  • Draslík 151.7 mg
  • Vláknina 1975.7 mg
  • Vitamín A 1975.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 132.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny.

  • 2

    Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Střídavě s mlékem vmícháváme mouku do utřené vaječné směsi. Nakonec zapracujeme olej a těsto necháme 5 minut odpočinout.

  • 3

    Formu na koblížky vymažeme máslem. Jamky ve formě naplníme těstem a koblížky pečeme asi 5 minut. Po upečení je necháme vychladnout.

  • 4

    Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.

  • 5

    Upečené koblížky napíchneme na špejle a polovinou je namáčíme do čokolády. Koblížky ihned poválíme v čokoládovém zdobení (použijeme zdobení z mléčné i bílé čokolády.) Necháme zaschnout.

Komentáře k receptu