Čtverečky s ořechovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Mandle
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 50 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr moučkový
  • 0.25 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Perník
  • 2 polévková lžíce Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 73.1 mg
  • Draslík 79 mg
  • Vláknina 4321.6 mg
  • Vitamín A 4321.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme těsto - mouku prosejeme, přidáme nakrájené máslo, cukr, vanilku, kůru nastrouhanou z citronu a vejce. Rychle vypracujeme těsto a na chladném místě necháme cca 15 minut odpočinout.

  • 2

    Poté je vyválíme na tenký plát, formičkou vykrájíme čtverečky, rozložíme na suchý plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme loupanými mandlemi a ve středně vyhřáté troubě upečeme.

  • 3

    Hotové cukroví spojíme vždy po dvou ořechovým krémem.

  • 4

    Na krém nasypeme strouhané ořechy do vody svařené s cukrem, přidáme smetanu, vanilku, citronovou kůru, med, skořici a nastrouhaný perník. Důkladně promícháme.

Komentáře k receptu