Drobné cukrovinky s bílkovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Cukr moučkový
  • 120 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 83.7 mg
  • Draslík 65.3 mg
  • Vláknina 3416.7 mg
  • Vitamín A 3416.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vále smícháme mouku, cukr, strouhané mandle a nastrouhanou citronovou kůru. Do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutek, vypracujeme těsto a na chladném místě necháme cca 30 minut odležet.

  • 2

    Poté z těsta vyválíme tenký plát, formičkami vykrájíme různé tvary, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve velmi mírně vyhřáté troubě upečeme. Hotové potřeme bílkovou polevou.

  • 3

    Na polevu důkladně umícháme cukr s bílkem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu