Měkké perníčky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 12 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 122.6 mg
- Draslík 30.5 mg
- Vláknina 3280.2 mg
- Vitamín A 3280.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do nádoby kuchyňského robotu vsypeme prosátou mouku. Vložíme máslo, přisypeme moučkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme tekutý med, přisypeme sodu, perníkové koření, skořici. Zapneme robot a necháme všechny suroviny důkladně prošlehat, na poddajné a hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme těsto v lednici odpočívat celou noc. 
- 
                                2Těsto rozválíme na moukou posypaném vále na velký plát, silný 3-5 cm. Vykrajovacími formičkami vykrajujeme různé tvary, které pokládáme vedle sebe na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme 8-10 minut. Po upečení ihned potřeme rozkvedlaným vejcem. 
- 
                                3Upečené perníčky necháme vychladnout a potom je zdobíme libovolnou polevou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        