Arašídová srdce

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Ořechy burské pražené
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 125 g Džem rybízový
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 96.5 mg
  • Draslík 45.5 mg
  • Vláknina 2780 mg
  • Vitamín A 2780 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo, mouku, cukr, špetku soli a umleté nesolené arašídy zpracujeme na hladké těsto, necháme v chladu asi 5 hodin.

  • 2

    Těsto vyválíme a vykrajujeme srdíčka celá a s otvorem, ve tvaru malého srdíčka.

  • 3

    Přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehanými žloutky se smetanou a pečeme v horké troubě.

  • 4

    Vychladlá srdíčka namažeme džemem, spojíme a pocukrujeme.

Komentáře k receptu