Cukroví z jedlých kaštanů a sladkých brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Brambory sladké (Batáty)
  • 200 g Kaštany jedlé
  • 2 kávová lžička Marmeláda meruňková
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Voda z pomerančových květů
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 špetka Potravinářská barva
  • 1 hrnek Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Mouka rýžová
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 123.4 mg
  • Draslík 370.4 mg
  • Vláknina 2270 mg
  • Vitamín A 2270 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sladké brambory nakrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a vaříme 20-25min, dokud nezměknou. Poté je scedíme, vrátíme zpět do hrnce a důkladně rozmačkáme.

  • 2

    Žloutky vložíme do mísy, přidáme cukr, vodu, mouku a vodu z pomerančových květů. Nakonec vmícháme batátové pyré a povaříme cca 3-4min za stálého míchání ve vodní lázni. Těsto vyklopíme na plech a necháme vychladnout. Z těsta pak odebíráme postupně po dvou lžičkách. Toto množství dáme do navlhčeného kapesníku a vytvarujeme kuličky.

  • 3

    Kaštany scedíme, důkladně omyjeme, osušíme a obalíme v cukru. Kuličky ze sladkých brambor dozdobíme kapkou marmelády, kterou potravinářským barvivem obarvíme dočervena.

Komentáře k receptu