Křehké kartičky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Mandle
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Džem rybízový
  • 70 g Cukr moučkový
  • 10 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 161.3 mg
  • Draslík 30.4 mg
  • Vláknina 2379.6 mg
  • Vitamín A 2379.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou. Přidáme rozsekané máslo, žloutky, vypracujeme těsto a na studeném místě necháme ztuhnout.

  • 2

    Poté těsto vyválíme na plát, formičkou vykrájíme kartičky, ty rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Polovinu potřeme žloutkem, dozdobíme půlkami loupaných mandlí a v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Hotové cukroví necháme vychladnout, spojíme džemem tak, aby zdobené kartičky byly nahoře a posypeme cukrem.

Komentáře k receptu