Mandlová srdíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Mandle
  • 40 g Mandle
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 270 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 1 špetka Badyán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 198.4 mg
  • Draslík 180.2 mg
  • Vláknina 6914.3 mg
  • Vitamín A 6914.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo umícháme, přidáme cukr, vejce a žloutek a důkladně utřeme. Vmícháme mleté mandle, skořici, tlučený anýz, tlučený badyán, kypřicí prášek a mouku.

  • 2

    Vypracujeme těsto, na pomoučeném vále rozválíme na plát, formičkou vykrájíme srdíčka a rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi a ve středně vyhřáté troubě upečeme.

Komentáře k receptu