Fenyklová vřetena

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Tuk
  • 20 g Fenykl obecný
  • 15 g Citronová kůra
  • 5 g Skořice mletá
  • 300 g Cukr moučkový
  • 30 g Cukr skořicový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 207.6 mg
  • Draslík 131.5 mg
  • Vláknina 4618.3 mg
  • Vitamín A 4618.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého nařežeme proužky dlouhé asi 10 cm. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a proužky na plech vyskládáme vedle sebe. Posypeme fenyklem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Plech vyndáme a ještě horké, dokud jsou pružné, proužky těsta navineme šikmo na rukojeť vařečky, čímž vzniknou vřetena. Opatrně sundáme, poklademe na talíř a necháme vychladnout.

  • 2

    Nakonec posypeme skořicovým cukrem a můžeme podávat.

Komentáře k receptu