Marcipánové cukroví s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 35 g Mandle
  • 30 g Mandle
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr moučkový
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Hřebíček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 138.7 mg
  • Draslík 130.2 mg
  • Vláknina 5414.2 mg
  • Vitamín A 5414.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo umícháme, přidáme vejce, cukr, kůru nastrouhanou z citronu a vypracujeme husté těsto. Poté vmícháme strouhané mandle, utlučený hřebíček, skořici a mouku. Propracujeme a těsto necháme na chladném místě odpočinout.

  • 2

    Ztuhlé vyválíme na tenký plát, vykrájíme různé tvary, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme půlkami mandlí a v mírně vyhřáté troubě upečeme.

Komentáře k receptu