Perníčky s pomerančovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Sirup pomerančový
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 55.1 mg
  • Draslík 16.8 mg
  • Vláknina 4138.8 mg
  • Vitamín A 4138.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prosátou mouku, moučkový cukr a koření vsypeme do mísy, přidáme prášek do perníku a jedlou sodu.

  • 2

    Zvlášť v misce smícháme pomerančový sirup s rozpuštěným máslem a s vejci. Vlijeme do mísy se suchou směsí a vše zpracujeme na těsto.

  • 3

    Dobře propracované těsto necháme do druhého dne odpočinout v ledničce.

  • 4

    Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme různé menší tvary perníčků.

  • 5

    Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

  • 6

    Po upečení perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a po zaschnutí je uložíme do krabice na suché místo.

Komentáře k receptu