Nepečený krémový dort s pomeranči
Suroviny
- 200 g Mascarpone
 - 200 g Sýr Lučina - termizovaný
 - 100 g Cukr krupice
 - 85 g Máslo čerstvé
 - 200 g Sušenky Club - máslové
 - 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 1 ks Pomeranče
 - 5 plátek Želatina bílá plátky
 - 4 polévková lžíce Likér pomerančový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 89.4 mg
 - Draslík 37.3 mg
 - Vláknina 1872.8 mg
 - Vitamín A 1872.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozdrtíme sušenky a promícháme je s máslem. Dortovou formu vymažeme máslem a dno pokryjeme rozdrcenými sušenkami, upěchujeme. Na 30 minut dáme do chladu.
 - 
                                2
V malém kastrůlku přivedeme k varu smetanu, nastrouhanou pomerančovou kůru a želatinu. Odstavíme.
 - 
                                3
Lučinu a mascarpone vyšleháme s cukrem, přilijeme pomerančový likér a vyšleháme do hladkého krému, který spojíme s pomerančovou smetanou a dobře promícháme.
 - 
                                4
Krém naneseme na sušenkový základ,urovnáme a dáme přes noc vychladit.
 - 
                                5
Zdobíme plátky pomeranče.