Broskvový dort nepečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 900 g Kompot broskvový
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 450 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 160 g Cukr moučkový
  • 250 g Žervé
  • 300 g Kokosky
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 balení Ztužovač šlehačky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 81.4 mg
  • Draslík 103.9 mg
  • Vláknina 9900 mg
  • Vitamín A 9900 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskvový kompot slijeme a broskve necháme dobře okapat. Několik broskví odložíme na ozdobu, ostatní pokrájíme na kousky.

  • 2

    Kokosky rozválíme na vále a tři lžíce odložíme. Zbylé drobečky v míse utřeme se změklým máslem. Hmotu rozetřeme po dně dortové formy bez okraje, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Hmotu dobře stlačíme a necháme půl hodiny uležet v chladničce.

  • 3

    Poté kokosový korpus opatrně překlopíme na rovný talíř a přiložíme okraj z dortové formy. Na korpus rozložíme pokrájené broskve, potřeme připraveným krémem a dort vložíme přes noc do chladničky.

  • 4

    Ze ztuhlého dortu sejmeme dortový okraj, vršek dortu ozdobíme odloženými broskvemi (můžeme nakrájet na dílky) a posypeme kokosovými drobečky, které jsme dali stranou.

  • 5

    Krém připravíme smícháním cukru se žervé a vanilkovým cukrem. Postupně přimícháme ušlehanou šlehačku, v které jsme rozmíchali ztužovač.

Komentáře k receptu