Piškotový nepečený dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Kompot ananasový
  • 100 g Kompot broskvový
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 g Cukr krupice
  • 80 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 200 g Piškoty cukrářské
  • 50 ml Sirup Monin - jahodový
  • 50 ml Meruňkovice
  • 8 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 72.8 mg
  • Draslík 59.6 mg
  • Vláknina 1526.7 mg
  • Vitamín A 1526.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V první řadě připravíme náplň: v hrníčku rozmícháme půlku mléka s cukrem a pudinkovým práškem tak, aby nezůstaly hrudky. Ve vhodném kastrůlku přivedeme mléko k varu. Do vroucího mléka přilijeme připravený pudinkový prášek v mléce. Za stálého míchání na mírném ohni vaříme až do zhoustnutí náplně. Následovně náplň stáhneme z ohně a necháme vychladnout, přilijeme meruňkovici, dobře promícháme.

  • 2

    Ananasový i broskvový kompot scedíme a ovoce necháme okapat. Poté nakrájíme na malé kousky. Dortovou formu vyložíme alobalem, na dno střídavě naskládáme okapané ovoce, zalijeme jednou třetinou připravené náplně. Následně opět na náplň klademe ovoce, tak postupujeme do skončení surovin. Na povrchu dortu musí být piškoty. Rum smícháme se sirupem, potřeme piškoty, kterými obložíme stěny dortové formy.

  • 3

    Připravený dort 15 hodin chladíme v lednici. Těsně před podáváním dort nakrájíme na porce, jež rozdělíme na dezertní talíře. Ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře k receptu