Dort se smetanovu náplní a s kiwi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cukr krystal
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 800 ml Voda pitná
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Ztužovač šlehačky
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kiwi džus práškový
  • 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 5 ks Kiwi
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 polévková lžíce Cukr krystal
  • 5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 256.5 mg
  • Draslík 385.6 mg
  • Vláknina 4383.3 mg
  • Vitamín A 4383.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme pevný sníh z bílků a cukru. Poté opatrně vmícháme rozšlehané žloutky, mouku s kypřícím práškem a olej.

  • 2

    Těsto vlijeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Že je těsto upečené, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.

  • 3

    Upečený korpus necháme zchladnout, vyjmeme z formy a na mřížce necháme úplně vychladnout. Poté korpus rozkrojíme a plníme smetanovým krémem (potřeme i boky korpusu). Na ozdobu vršku dortu připravíme pudinkový krém. Dort nakonec ozdobíme plátky kiwi.

  • 4

    Krém na náplň připravíme ušleháním smetany s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Poté lehce vmícháme zakysanou smetanu.

  • 5

    Na potření uvaříme vanilkový pudink s vodou, cukrem a práškovým džusem.

Komentáře k receptu