Ovoce pod čepicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Mandle mleté
  • 105 g Cukr krupice
  • 125 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Jablka
  • 300 g Jahody zahradní
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 479.6 mg
  • Vláknina 12133.8 mg
  • Vitamín A 12133.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, mleté mandle, sůl a 60 g cukru. Do vyhloubeného důlku nakrájíme máslo, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladničce.

  • 2

    Oloupaná jablka (zbavená jádřinců) nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí. Omyté jahody rozkrájíme na čtvrtky a promícháme s jablky a zbylým cukrem. Ovoce rozložíme do vymazané koláčové formy.

  • 3

    Z těsta vyválíme plát, položíme na ovoce a přimáčkneme ke kraji formy. Přečnívající těsto odkrojíme, vykrájíme z něj srdíčka, bílkem je přilepíme na povrch koláče.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. Moučník podáváme teplý.

Komentáře k receptu