Jablečný koláč Milopita

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 500 g Máslo čerstvé
  • 300 g Cukr krupice
  • 5 g Skořice mletá
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kg Mouka polohrubá
  • 1 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 168.5 mg
  • Vláknina 5891.9 mg
  • Vitamín A 5891.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme mouku, máslo, cukr, prášek do pečiva a uhněteme hladké těsto. Z něj vyválíme dva pláty o rozměrech plechu na pečení. Pokud je v průběhu hnětení tuhé, můžeme přidat trochu vlažné vody.

  • 2

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na plátky. Máslem vymažeme plech, jako spodní vrstvu poklademe plátky jablek, přikryjeme prvním plátem těsta a pomažeme rozpuštěným máslem. Na to další vrstvu jablek a druhý plát těsta, na kterém velmi ostrým nožem nařízneme jednotlivé čtverce porcí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Ještě horké polijeme rozpuštěným máslem s cukrem a skořící, které se vpije do jednotlivých naříznutých porcí.

Komentáře k receptu