Koláč s jablky a tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Med včelí
  • 300 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 100 g Slunečnice - semena
  • 750 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1.6 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Jablka
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 193.6 mg
  • Draslík 409.4 mg
  • Vláknina 13773.5 mg
  • Vitamín A 13773.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 13.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme 150 gramů tvarohu, půl deci oleje, mléko, jedno vejce a 20 gramů medu. K směsi přisypeme celozrnnou mouku a prášek do pečiva, vše důkladně prohněteme a těsto necháme 30 minut odpočinout. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a potřeme citronovou šťávou.

  • 2

    Slunečnicová semínka opražíme v rozpálené pánvi bez oleje.

  • 3

    Zbylá vajíčka rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Žloutky smícháme se zbylým tvarohem a medem, dvěma lžícemi hladké mouky a polovinou oleje. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten postupně přimícháme k tvarohové směsi.

  • 4

    Na plech rozložíme pečicí papír, na něj dáme rozválené uleželé těsto. Potřeme ho olejem, naskládáme na něj plátky jablek, na ně rozetřeme tvarohovou směs a tu posypeme opraženými semínky slunečnice. Plech vložíme do trouby a koláč pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů. Pak troubu vypneme a koláč necháme ještě dalších 5 minut dopéct.

Komentáře k receptu