Základní recept na třené těsto s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 200 g Maliny
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Višně
  • 650 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 250 g Cukr moučkový
  • 200 g Ostružiny
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 62.4 mg
  • Draslík 155.8 mg
  • Vláknina 5289.6 mg
  • Vitamín A 5289.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při pokojové teplotě necháme změknout 150 g másla, nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přidáme cukr, žloutky a utřeme na hustou pěnu. Za stálého míchání přiléváme mléko, vsypeme 300 g mouky. Bílky ušleháme na pevný sníh, přimícháme zbylou mouku, kypřící prášek a vanilkový cukr, zlehka promícháme.

  • 2

    Ovoce omyjeme, višně vypeckujeme, necháme okapat a obalíme je ve hrubé mouce. Obalené ovoce neklesne na dno těsta. Plech vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou. Polovinu těsta vlijeme na plech, naskládáme střídavě maliny, ostružiny a vypeckované višně. Ovoce přelijeme zbylým těstem, opět poklademe střídavé ovoce.

  • 3

    Plech s těstem vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 180 stupňové teplotě 40 - 45 minut. Upečený koláč necháme vychladnout v plechu, povrch posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné čtverce.

Komentáře k receptu