Hruškový koláč s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr třtinový
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 30 g Mandle
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 20 g Med včelí
  • 200 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 30 g Nugát světlý
  • 400 g Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 296.2 mg
  • Vláknina 20385 mg
  • Vitamín A 20385 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince, vyskládáme do pekáčku. Do mísy nasypeme celozrnnou mouku, třtinový cukr, drcené mandle, přidáme med, máslo, nugát a promícháme. Tuto směs naneseme na hrušky, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme cca 20 minut.

  • 2

    Ještě horký koláč posypeme hoblinkami čokolády, naporcujeme a teplý podáváme.

Komentáře k receptu