Základní recept na korpus bezé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Ořechy vlašské
  • 30 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 73 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 35.6 mg
  • Vláknina 571.3 mg
  • Vitamín A 571.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme těsto: bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr a vyšleháme tuhý sníh, do kterého vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme pomleté ořechy. Připravené těsto vlijeme na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do trouby a při 200°C teplotě pečeme přibližně 15 minut.

  • 2

    Upečený korpus vytáhneme z trouby, ještě teplý posypeme moučkovým cukrem. Vybereme z plechu na utěrku nebo papír a opatrně odstraníme pečící papír. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 půlky.

  • 3

    Dále pokračujeme podle dalšího receptu na přípravu moučníku.

Komentáře k receptu