Krém krupicový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 302.1 mg
  • Draslík 51.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 388.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze 150g cukru připravíme karamel a vylijeme jím dno pudinkových formiček.

  • 2

    Vejce, žloutky, 100g cukru a vanilkový cukr rozmícháme metlou. Mléko svaříme a přilijeme za stálého míchání.

  • 3

    Procedíme, naplníme formičky a urovnáme je na pekáč. Naplníme ho do výše 2cm vroucí vodou a dáme do předehřáté trouby (120 stupňů Celsia) na 50 minut. Voda se nesmí vařit! Krém je hotový, když píchneme špejlí do hloubky a uvidíme čistý karamel.

  • 4

    Krém necháme vychladit přes noc. Nožem uvolníme okraje a vyklápíme. Každou porci zdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu