Čorba z hrášku - krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 361 mg
  • Vláknina 18178 mg
  • Vitamín A 18178 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 174.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 1,5 litru osolené vody dáme vařit zelený hrášek a drobně pokrájenou mrkev s cibulí. Vaříme do změknutí, scedíme - vodu ze zeleniny použijeme jako vývar. Zeleninu vidličkou pomačkáme na kaši nebo rozmixujeme. Přidáme vývar ze zeleniny, zamícháme jíšku, kterou jsme si připravili z másla a mouky. Přilijeme mléko, osolíme podle chuti a vaříme 20 minut. Před koncem vaření přidáme do čorby rozšlehané vajíčko a zamícháme.

Komentáře k receptu