Vejce s barevným tvarohovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 180 g Sýr jemný tavený
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika červená
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 534.7 mg
  • Draslík 275.1 mg
  • Vláknina 1769.8 mg
  • Vitamín A 1769.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Poté je zchladíme,

  • 2

    oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do misky.

  • 3

    Křen oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Masité papriky červenou, zelenou a žlutou omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a z každé poloviny nakrájíme tenké proužky, které odložíme na ozdobu.

  • 4

    Do mísy dáme jemný tvaroh a smetanu. Elektrickým šlehačem vyšleháme jemný krém, postupně do něj zašleháme prolisovaný česnek a sůl s křenem.

  • 5

    Tento základní krém si rozdělíme na 3 části tak, že každou budeme mít zvlášť v misce.

  • 6

    První růžový krém si vytvoříme tak, že do tvarohového krému zašleháme 0.5 lžičky sladké červené papriky.

  • 7

    Na druhý krém se žlutou barvou si žloutky utřeme s taveným sýrem a zašleháme je do tvarohového krému.

  • 8

    K třetímu krému se zelenou barvou si omyjeme petrželovou nať, kterou rozmixujeme, nebo velmi drobně pokrájíme a zašleháme do třetí části tvarohového krému.

  • 9

    Barevné krémy ozdobně nastříkáme do vydlabaných vajíček a ozdobíme je nakrájenými barevnými paprikami. Servírujeme je na míse.

Komentáře k receptu