Rybízový krém se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rybíz červený
  • 70 g Cukr krupice
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Želatina bílá plátky
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 897 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 431.5 mg
  • Draslík 241.4 mg
  • Vláknina 6450 mg
  • Vitamín A 6450 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu namočíme do studené vody. Rybíz očistíme a propláchneme vodou.

  • 2

    Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem v horké vodní lázni. Potom postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až vznikne hladký krém. Vyjmeme z lázně, do krému přidáme vymačkanou želatinu a necháme rozpustit. Dobře promícháme a hmotu uložíme na 1 hodinu do chladu, až začne mírně želírovat.

  • 3

    Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Přidáme rybíz (několik bobulí necháme na ozdobu) a krém naplníme do mističek. Ozdobíme rybízem a necháme asi 1 hodinu chladit.

Komentáře k receptu