Čokoládový krémový dezert pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Čokoláda hořká
  • 210 ml Šlehačka
  • 1 polévková lžíce Brandy
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 237.6 mg
  • Vláknina 5950 mg
  • Vitamín A 5950 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do nerezové misky s oušky rozlámeme na kousky čokoládu. Na plotnu postavíme hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Ztlumíme var a vložíme do hrnce nerezovou misku s čokoládou, poté mícháme, dokud se čokoláda v míse dokonale nerozpustí.

  • 2

    Do kastrolu vlijeme brandy a 200 ml šlehačky. Necháme zahřát, aby směs byla horká, nesmí se ovšem vařit. Poté vlijeme rozpuštěnou čokoládu a promícháme, aby se vše spojilo dohromady.

  • 3

    Hotovou směs rozlijeme do čtyř misek a necháme při pokojové teplotě vychladnout, dokud směs neztuhne.

  • 4

    Zbylých 10 ml šlehačky ušleháme a ozdobíme jí jednotlivé dezerty. Poté studené podáváme.

Komentáře k receptu