Bezlepkové lívanečky s povidly a tvarohovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Droždí sušené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Povidla švestková
  • 2 g Sůl
  • 250 g Mouka bezlepková
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Cukr krystal
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.11 dl Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 66.1 mg
  • Draslík 53.9 mg
  • Vláknina 2152 mg
  • Vitamín A 2152 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí smícháme s mlékem a cukrem a necháme vzkypět na teplém místě. Do vzešlého kvásku vmícháme celé vejce, špetku soli a mouku, čímž získáme tužší těsto.

  • 2

    Z tohoto těsta vykrajujeme lžící menší kousky, ze kterých tvarujeme na pomoučeném vále placičky. Placičky necháme vykynout na teplém místě a po vykynutí je upečeme na rozehřátém oleji z obou stran.

  • 3

    Hotové lívanečky potřeme z obou stran rozpuštěným máslem, švestkovými povidly a na povidla dáme lžičku tvarohu, utřeného s 2 lžícemi moučkového cukru.

Komentáře k receptu