Borůvková muffina - malý dortík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Borůvky
  • 85 g Máslo čerstvé
  • 140 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 153.2 mg
  • Draslík 118.9 mg
  • Vláknina 1822 mg
  • Vitamín A 1822 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Základní těsto na muffiny získáme promícháním rozpuštěného a vychladlého másla, vajec, mléka, cukru a špetky pravé vanilky nebo 1/2 sáčku vanilkového cukru. Dále si v jiné míse smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, jedlou sodou a borůvkami (ty ovšem do základního receptu nepatří). Do této směsi vlijeme tekutou směs (máslo, mléko, cukr) a krátce zamícháme, nesmí se přemíchat.

  • 2

    Troubu vyhřejeme na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Připravíme si formu na muffiny, každý důlek vyložíme papírovým košíčkem. Těsto rozdělíme do košíčků a na plechu v troubě pečeme 15-18 minut dozlatova.

  • 3

    Do základního těsta na muffiny můžeme přidávat různé příchutě např. čokoládu, maliny, kokos, banán, oříšky apod. a budou vždy výborné.

Komentáře k receptu