Borůvková muffina - malý dortík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 153.2 mg
 - Draslík 118.9 mg
 - Vláknina 1822 mg
 - Vitamín A 1822 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Základní těsto na muffiny získáme promícháním rozpuštěného a vychladlého másla, vajec, mléka, cukru a špetky pravé vanilky nebo 1/2 sáčku vanilkového cukru. Dále si v jiné míse smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, jedlou sodou a borůvkami (ty ovšem do základního receptu nepatří). Do této směsi vlijeme tekutou směs (máslo, mléko, cukr) a krátce zamícháme, nesmí se přemíchat.
 - 
                                2
Troubu vyhřejeme na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Připravíme si formu na muffiny, každý důlek vyložíme papírovým košíčkem. Těsto rozdělíme do košíčků a na plechu v troubě pečeme 15-18 minut dozlatova.
 - 
                                3
Do základního těsta na muffiny můžeme přidávat různé příchutě např. čokoládu, maliny, kokos, banán, oříšky apod. a budou vždy výborné.