Pařížský nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Cukr krupice
  • 20 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 200 g Plundrové těsto
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 142.7 mg
  • Draslík 39.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko svaříme s krupicovým cukrem a rozříznutým vanilkovým luskem. Uvedeme k varu a odstavíme, přiklopené necháme louhovat.

  • 2

    Maizenu rozpustíme s troškou vody, mléko dáme opět vařit a maizenu s vodou přilijeme. Za stálého míchání uvedeme k varu a ihned odstavíme.

  • 3

    Vejce rozšleháme a přimícháme k mléku, které jsme nechali vychladnout.

  • 4

    Těsto rozválíme na plát a přendáme do vymazané zapékací formy.

  • 5

    Na těsto nalijeme krém a nákyp dáme péct při 230°C na 30 minut.

  • 6

    Servírujeme zcela vychladlý.

Komentáře k receptu