Nákyp Bordaloe s meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 350 g Plundrové těsto
  • 150 g Cukr krupice
  • 500 g Meruňky
  • 40 g Mandle
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Sněhové pečivo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 211.5 mg
  • Draslík 453.3 mg
  • Vláknina 8070 mg
  • Vitamín A 8070 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto upečeme v koláčové formě, překryté kolečkem papíru a zatížené např. fazolemi. Pečeme při 180°C 25 minut.

  • 2

    Mléko s vanilkou uvedeme k varu a ihned odstavíme.

  • 3

    100g cukru smícháme se vejci a 1 žloutkem, přimícháme po částech mouku a teplé mléko.

  • 4

    Krém dáme vařit, uvedeme k varu a poté odstavíme z plotny. Vmícháme máslo a nasekanou sněhovou pusinku. Necháme vychladnout.

  • 5

    Meruňky vypeckujeme a omyjeme. Necháme je povařit 3 minuty ve vroucí oslazené vodě.

  • 6

    Teplý krém vlijeme na korpus, na něj rozložíme meruňky a posypeme sekanými mandlemi a sněhovou pusinkou.

  • 7

    Necháme chvíli zapéct při 270°C.

  • 8

    Nákyp servírujeme vlažný.

Komentáře k receptu