Pudink v tmavém župánku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Mléko plnotučné
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 196.3 mg
  • Draslík 210.3 mg
  • Vláknina 1556 mg
  • Vitamín A 1556 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 394.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře rozmícháme mléko, vejce, mouku a lžíci cukru. Nakonec přimícháme 3 lžíce hrozinek.

  • 2

    Formu vymastíme máslem a vysypeme lžící cukru. Vložíme připravenou směs a vaříme ve vodní lázni asi 90 minut.

  • 3

    Zbylé hrozinky a cukr vaříme v malém množství vody. Když se hrozinky rozvaří na hustou šťávu, ochutíme je citronovou šťávou a zalijeme jimi hotový pudink.

Komentáře k receptu