Šrínagarský pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mandle plátky
  • 1 polévková lžíce Máslo jihočeské
  • 4 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 76.4 mg
  • Draslík 24.5 mg
  • Vláknina 254.4 mg
  • Vitamín A 254.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 845.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko a smetanu vaříme s cukrem a strouhankou za stálého míchání do zhoustnutí.

  • 2

    Našleháme zvlášť žloutek a zvlášť bílek a vmícháme do směsi. Vše potom vložíme do máslem vymaštěné misky z varného skla a povrch posypeme plátky mandlí.

  • 3

    Pudink dáme zapéci do vyhřáté trouby. Po upečení povrch potřeme marmeládou a poprášíme špetkou muškátového oříšku.

Komentáře k receptu