Jablečný pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 30 g Hrozinky
  • 150 g Piškoty dětské kulaté
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 196.6 mg
  • Vláknina 5510 mg
  • Vitamín A 5510 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj po částech cukr, zamícháme jeden po druhém žloutky a piškotové drobečky.

  • 2

    Oloupaná jablka nakrájíme na kostky a spolu s rozinkami je vmícháme do připravené vaječné směsi.

  • 3

    Pudink vložíme do vymazané, strouhankou vysypané formy a vaříme jej v páře 45 minut.

Komentáře k receptu