Ovesný kakaový puding

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
  • 60 g Mouka ovesná
  • 20 g Ořechy vlašské
  • 20 g Hrozinky
  • 100 g Mandle
  • 450 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kakao - prášek
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Fenykl obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 404.4 mg
  • Vláknina 14058 mg
  • Vitamín A 14058 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 8.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze sušeného ovesného nápoje a vody připravíme půl litru ovesného mléka, nalijeme ho do hrnce, přidáme celozrnnou ovesnou mouku a dobře rozmícháme. Přisypeme kakaový prášek, vaříme přibližně dvě minuty. Teplem bude puding houstnout, proto stále mícháme.

  • 2

    Přidáme ještě špetku skořice, fenyklu a odstavíme. Do horkého pudingu vmícháme rozinky, sekané ořechy, osladíme medem, dál již nevaříme.

  • 3

    Teplý puding vlijeme do předem vypláchnutých mističek a necháme vychladit.

  • 4

    Studený puding z mističek vyklopíme na dezertní talířek, ozdobíme půlkami oloupaných mandlí.

Komentáře k receptu