Rychlý rýžový pudink z mandlového mléka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mandle plátky
  • 700 g Rýže basmati
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 963 kcal
  • Sacharidy 161 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 11.5 mg
  • Vláknina 2515.5 mg
  • Vitamín A 2515.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podle návodu uvaříme rýži.

  • 2

    Smícháme rýži, mandlové mléko, mletou skořici a za stálého míchání pomalu přivedeme k varu. Necháme asi 5 minut povařit, mléko by mělo zhoustnout a rýže zesklovatět.

  • 3

    Vše rozdělíme do misek, posypeme plátky mandlí a pokapeme medem.

Komentáře k receptu