Kyprý pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 229.5 mg
  • Draslík 65.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přidáme máslo, cukr, mouku, povaříme několik minut do zhoustnutí. Hrnec odstavíme, přimícháme rozkvedlané žloutky a sníh z bílků. Formičky naplníme pudinkem, vložíme do většího hrnce s pokličkou, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 1/2 hodiny.

  • 2

    Pudink podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu