Piškotová bomba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 400 g Kompot broskvový
  • 30 g Mandle
  • 60 g Sušenky Club - máslové
  • 120 g Piškoty cukrářské
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 75 ml Sherry brandy
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 polévková lžíce Džem rybízový
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 217.1 mg
  • Draslík 109 mg
  • Vláknina 3229.1 mg
  • Vitamín A 3229.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slijeme broskve a schováme šťávu. Broskve pokrájíme na menší kousky, odložíme stranou.

  • 2

    Piškoty slepíme po dvou rybízovým džemem. Dno hlubší mísy vyložíme slepenými piškoty, navrch dáme broskve a sušenky. Postříkáme sherry

  • 3

    a broskvovou šťávou, necháme nasáknout a připravíme pudink.

  • 4

    Smícháme žloutky, cukr a kukuřičnou moučku. Ohřejeme mléko a nalijeme do něho žloutkovou směs. Za stálého míchání zvolna vaříme, až pudink zhoustne. Zakryjeme jej na povrchu fólií, aby se neutvořil škraloup, necháme trochu zchladnout.

  • 5

    Pudink nalijeme na piškoty, sušenky a broskve na míse. Přikryjeme fólií, necháme vychladit.

  • 6

    Šlehačku ušleháme dohusta a rozetřeme ji na pudink. Posypeme mandlemi, podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu