Medový pudink z kukuřičné mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Med včelí
  • 70 g Mouka kukuřičná
  • 900 ml Mléko plnotučné
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 116.1 mg
  • Draslík 48.2 mg
  • Vláknina 746 mg
  • Vitamín A 746 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1151.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko svaříme, necháme vychladnout a zašleháme do něj kukuřičnou mouku. Nádobu postavíme do vodní lázně a zhruba dvacet minut za neustálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Poté do ní vmícháme med, koření, máslo a po částech rozšlehaná vejce. Směs už se nesmí dál vařit.

  • 2

    Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme do ní pudink, který opatrně přelijeme studeným mlékem, už nemícháme.

  • 3

    Pudink pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu, až se mléko vsákne a pudink má zlatavou kůrčičku.

Komentáře k receptu