Plněné perníkové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Med včelí
  • 250 g Ořechy vlašské
  • 120 g Cukr krupice
  • 200 g Cukr krupice
  • 80 g Olej rostlinný
  • 50 g Tuk ztužený
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 965 kcal
  • Sacharidy 131 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 350.1 mg
  • Vláknina 7179 mg
  • Vitamín A 7179 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku přivedeme k varu med s cukrem, tukem a mletým hřebíčkem, skořicí a muškátovým květem. Když se směs začne vařit, odstavíme a necháme zchladnout.

  • 2

    Na válu smícháme prosátou mouku, kypřící prášek, citronovou a pomerančovou kůru, zchladlou medovou směs a vejce. Vypracujeme hladké těsto a ve fólii ho uložíme do druhého dne do chladničky.

  • 3

    Připravíme náplň smícháním vajec s cukrem a nastrouhanými ořechy.

  • 4

    Odleželé těsto rozdělíme na 2 poloviny, obě vyválíme na placku silnou asi 0,5 cm. Jednu placku vložíme do plechu s pečícím papírem, potřeme višňovou zavařeninou, a poté připravenou náplní. Na náplň položíme druhou placku, přitiskneme okraje, aby náplň nevytékala.

  • 5

    Těsto pečeme v předehřáté troubě. Prochladlé potřeme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu