Bezlepkový perník s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 100 g Kandované ovoce
  • 250 g Mouka bezlepková Mantler
  • 100 g Cukr krystal
  • 20 g Cukr vanilka
  • 25 g Kypřicí prášek do perníku
  • 100 ml Olej stolní
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Klíčky pohankové
  • 2 polévková lžíce Mouka bezlepková
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 73.2 mg
  • Draslík 84.1 mg
  • Vláknina 4292.8 mg
  • Vitamín A 4292.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ořechy nasekáme, kandované ovoce pokrájíme na menší kousky. Z mléka, oleje, celých vajec, cukru, cukru vanilka, lžičky rumu, mouky, pohankových klíčků a kypřícího prášku do perníku vypracujeme těsto, do kterého vmícháme i nasekané ořechy a kousky kandovaného ovoce.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200°C a těsto dáme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Před pečením potřeme perník rozšlehaným vejcem. Perník je hotový, když na špeli, kterou do něj píchneme, nezůstane těsto.

  • 3

    Perník podáváme vychladlý, jako moučník.

Komentáře k receptu