Luzernský perník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Kandované ovoce
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr krupice
  • 20 g Citronová kůra
  • 5 g Skořice mletá
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 g Anýz mletý
  • 60 ml Griotka
  • 3 dl Med včelí
  • 1 dl Voda pitná
  • 3 dl Šťáva jablečná 100%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 9.6 mg
  • Draslík 235 mg
  • Vláknina 6725 mg
  • Vitamín A 6725 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu svaříme s 2 lžícemi cukru a necháme vychladnout.

  • 2

    V míse smícháme med, zbylý cukr, jablečný mošt, třešňovici, citronovou kůru, nasekané kandované ovoce, 60g másla, skořici, anýz, kypřící prášek a mouku. Nakonec vlijeme cukerný roztok, těsto dobře propracujeme a vytvoříme dva bochánky, které rozložíme na máslem vymazaný plech.

  • 3

    Perník pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.

Komentáře k receptu