Kakaový perník

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 110 g Cukr krupice
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Kypřicí prášek do perníku
  • 1 balení Pudinkový prášek - kakaový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 44.1 mg
  • Draslík 57.5 mg
  • Vláknina 3115.3 mg
  • Vitamín A 3115.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s práškem do perníku, kakaem, pudinkovým práškem, krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Potom vmícháme vejce, mléko a olej.

  • 2

    Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky.

  • 3

    Perník pečeme asi 25 minut.

Komentáře k receptu