Jablkový perník

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mouka polohrubá
  • 140 g Cukr krupice
  • 250 g Jablka
  • 100 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 84.9 mg
  • Draslík 106.3 mg
  • Vláknina 4050 mg
  • Vitamín A 4050 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s vejci, vodou, olejem, cukrem, práškem do perníku, skořicí a nahrubo nastrouhanými jablky.

  • 2

    Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky.

  • 3

    Perník pečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu