Vanilkový suchar s anýzem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 160 g Mouka pšeničná hrubá
  • 140 g Cukr moučkový
  • 5 g Anýz mletý
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 107.2 mg
  • Vláknina 940.4 mg
  • Vitamín A 940.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky umícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme ho ke žloutkové pěně spolu s moukou, práškem do pečiva a anýzem.

  • 3

    Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Po vychladnutí chlebíček nakrájíme na tenké plátky, urovnáme je na plech a usušíme v mírně teplé troubě.

  • 5

    Suchary obalíme ve vanilkovém cukru.

Komentáře k receptu