Křehké sněhové vločky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 32

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr krupice
  • 200 ml Olej stolní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 26.6 mg
  • Draslík 7.3 mg
  • Vláknina 787.5 mg
  • Vitamín A 787.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr smícháme s vejci, moukou a mlékem. Třeme, až se vytvoří pevné těsto. Zabalíme a dáme do lednice přibližně na 2 hodiny.

  • 2

    Těsto rozdělíme na 32 kusů. Válečkem rozválíme 16 kousků na kruhové placky o průměru 13,5 cm. Necháme zcela oschnout, každou placku přehneme na polovinu, oschlou částí k sobě, přeložíme na čtvrtku, pak na osminu. Ostrým nožem nebo nůžkami vykrájíme vzorky na okrajích těsta. Vločky rozbalíme a necháme ležet při pokojové teplotě. Takto zpracujeme všechno těsto.

  • 3

    Vločky smažíme v rozpáleném oleji ve fritovacím hrnci nebo na pánvi, každou asi 1,5 minuty. Necháme okapat na ubrousku a vychladnout. Takto usmažíme i zbytek vloček. Uchováme v uzavřené nádobě, těsně před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu