Sušenky se škrobovou moučkou a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 170 g Solamyl
  • 125 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 61.6 mg
  • Draslík 43.7 mg
  • Vláknina 1420.1 mg
  • Vitamín A 1420.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo umícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a 1 vejcem do pěny, vmícháme mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru, solamyl a smetanu. Směs dáme na vál a zpracujeme na vláčné těsto. Necháme asi 2 hodiny odpočinout v chladu.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát a tvořítkem vykrajujeme různé tvary sušenek. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem nebo vymaštěný máslem, na povrchu potřeme vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

  • 3

    Upečené sušenky vydrží dlouho křehké.

Komentáře k receptu